UTRECHT - De politie hield woensdag 27 oktober 2021 een 22-jarige man uit Vleuten aan na de vondst van ongeveer 61 kilo illegaal vuurwerk. Het zware, illegale vuurwerk lag onder andere opgeslagen in zijn ouderlijk huis en zorgde voor een zeer gevaarlijke situatie voor de directe omgeving.


De politie kwam de verdachte op het spoor door berichten van de man op het social media platform ‘Telegram’. Daar bood de 22-jarige verdachte zijn illegale handelswaar aan en bracht dit op bestelling rond. Woensdag 27 oktober betrapte de politie de man na het afleveren van zo`n bestelling.

Opgeslagen in en rondom huis

Bij doorzoeking van zijn auto, woning en schuur werd zo'n 61 kilo aan illegaal vuurwerk gevonden. De vondst bestond onder andere uit 500 nitraten, 63 cobra's, 186 mortieren en 5 lawinepijlen. Dit vuurwerk is in beslag genomen en door een gespecialiseerd bedrijf afgevoerd. Ook namen de agenten meer dan 3000 euro aan cashgeld in beslag genomen. De 22-jarige man zit niet meer vast, maar blijft wel verdachte in het onderzoek.