UTRECHT - De politie heeft vanochtend drie aanhoudingen verricht in een onderzoek naar een ernstige mishandeling op de Kanaalstraat. Daarbij liep op 23 oktober een Utrechter zware verwondingen op.

Zondagavond 23 oktober staat het 45-jarige slachtoffer op de Kanaalstraat te praten met een bekende van hem. Een groep jongeren loopt langs en gooit tot twee keer toe vuurwerk naar hen toe. Daarop besluit het slachtoffer de groep jongeren aan te spreken. De jongeren omsingelen het slachtoffer wat uitloopt op een grove mishandeling. Daarbij liep het slachtoffer ernstige verwondingen op in zijn gezicht.

Onderzoek
De politie heeft diezelfde avond direct de omgeving doorzocht, maar de daders zijn niet gevonden. De zoektocht naar de daders is vervolgens voortgezet via onder andere buurtonderzoek, het nalopen van camerabeelden en verschillende getuigenoproepen.

Aanhoudingen
Op dinsdagochtend 15 november heeft de politie drie Utrechters van 18 jaar oud aangehouden. Zij worden in ieder geval verdacht van openlijke geweldpleging. Het drietal zit momenteel in hechtenis voor verder verhoor. Mogelijk volgen er nog aanvullende aanhoudingen.