AMERSFOORT - In de nacht van zaterdag 22 op zondag 23 april ging het rond 05.00 uur mis op de Hof in Amersfoort. Meerdere politieagenten werden tijdens het toezichthouden op het uitgaanspubliek grof beledigd door twee mannen. De agenten wilden de mannen daarvoor aanhouden, maar het tweetal ging daarop direct volledig door het lint en deelden heftige klappen uit aan de agenten. Met hulp van portiers van nabijgelegen horecagelegenheden en door inzet van het stroomstootwapen, konden de 28-jarige man en een 26-jarige man uit Amersfoort uiteindelijk worden aangehouden.


Grof fysiek en verbaal geweld

De twee Amersfoorters vertoonden een tijdlang uitdagend en vervelend gedrag. Nadat de politie hen meermaals verzocht het gebied te verlaten, mondde dit uit in zeer grove beledigingen naar de agenten toe. De agenten wilden de mannen daarvoor aanhouden, maar die verzetten hier uiterst fel tegen. Ze deelden meerdere klappen uit in het gezicht en op het hoofd van de agenten. Eén agent raakte zelfs kort buiten bewustzijn.

Eén verdachte kon vrij snel overmeesterd worden, mede door de hulp van portiers. De andere man bleef volledig door het lint gaan en wild om zich heen slaan. Om de situatie onder controle te krijgen, waren agenten genoodzaakt het stroomstootwapen in te zetten. De twee mannen uit Amersfoort zijn meegenomen naar het politiebureau. Na verhoor zijn zij in vrijheid gesteld met een dagvaarding. Binnenkort moeten zij zich voor dit fysieke en verbale geweld verantwoorden bij de rechter.