AMERSFOORT - Een 91-jarige bewoonster van de Hudsontstraat in Amersfoort werd op donderdag 18 juni 2020 het slachtoffer van een babbeltruc. De daders – twee vrouwen en een man – maakten daarbij een aantal sieraden van het slachtoffer buit, waaronder haar trouwring. Twee verdachten werden dinsdag 6 oktober aangehouden. Een derde verdachte wordt nog gezocht."


In Bureau Hengeveld en in Opsporing Verzocht werd aandacht besteed aan deze zaak. Op de getoonde beelden kwamen twee personen goed in beeld. Dankzij de uitzendingen zijn er acht tips binnengekomen, waar de recherche mee aan de slag is gegaan. Op basis van de tips heeft de recherche de identiteit van de twee verdachten die in beeld stonden vast kunnen stellen. Het gaat om een 47-jarige vrouw en een 42-jarige man. Beiden werden dinsdag 06 oktober 2020 aangehouden.

Onderzoek gaat verder

De recherche zet het onderzoek naar een derde verdachte voort. Het gaat om de vrouw die had aangebeld, zij is niet vastgelegd op beeld. Deze verdachte had een lichtgetinte huidskleur en droeg een hoofddoek. Ze is vermoedelijk tussen de 30 en 35 jaar oud, is vrij klein en heeft een stevig postuur.

Heeft u informatie wat het onderzoek kan helpen en dit nog niet gedeeld met de politie? Geef het dan door via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Eerdere berichtgeving
Ramadan-hapjes
Het slachtoffer opende die middag de voordeur voor een vrouw die aanbelde. Deze verdachte had een tas bij zich vol lekkernijen, zogenaamd overgebleven van de Ramadan. Ze wist het slachtoffer te overtuigen om haar binnen te laten om in de keuken een aantal hapjes uit te kiezen. Terwijl dat gebeurde, kwamen vermoedelijk de andere twee via de openstaande voordeur het huis binnen.

Oplettende buren
Een overbuurvrouw zag twee vrouwen en een man door de Hudsonstraat lopen. Doordat ze niet zeker wist of het wel bekenden waren van de 91-jarige dame, heeft ze hen gefilmd en gefotografeerd.

De vrouw die heeft aangebeld, is niet vastgelegd op beeld. Zij had een lichtgetinte huidskleur en droeg een hoofddoek. Ze is vermoedelijk tussen de 30 en 35 jaar oud, is vrij klein en heeft een stevig postuur.

Volkswagen Polo

Na de babbeltruc is het drietal vertrokken in een zilvergrijze Volkswagen Polo met trekhaak.

Meer slachtoffers

In de periode tussen 3 mei en 18 juni 2020 zijn vijf ouderen in Amersfoort de dupe geworden van zo’n zelfde babbeltruc. Met name in de wijken Kruiskamp en Rustenburg werden slachtoffers gemaakt. Het is niet duidelijk of het om dezelfde daders gaat, maar de politie houdt daar wel rekening mee.

Zelf benaderd?

Bent u in de afgelopen maanden ook benaderd met een dergelijke babbeltruc en heeft u hier nog geen melding van gemaakt, neem dan contact op met de politie in uw woonplaats.