UTRECHT - De voetbalwedstrijd tussen FC Utrecht en Go Ahead Eagles was zondag 26 mei uitgelopen op rellen. Supporters belaagden de politie met fors geweld, waaronder stenen en ijzeren staven. Acht verdachten zijn deze week buiten heterdaad aangehouden. Vanavond in Opsporing Verzocht nieuwe beelden van een aantal verdachten.

De rellen

Na de wedstrijd zochten supporters elkaar op. De ME probeerde dit te voorkomen, maar werd aangevallen met stenen, metalen voorwerpen en fietsen. ME-voertuigen raakten beschadigd. De burgemeester kondigde een noodbevel af en de ME trad op met wapenstokken, honden en er werden zelfs waarschuwingsschoten gelost. Rond 23:00 uur was de orde hersteld. Omstanders en politiemensen raakten gewond, één agent moest naar het ziekenhuis.

Aanhoudingen buiten heterdaad

Er is een groot onderzoek gestart om de identiteit van de relschoppers te achterhalen. Uit het onderzoek is de identiteit van meerdere verdachten bekend geworden. Maandag 17 juni en dinsdag 18 juni zijn in totaal acht verdachten aangehouden op verdenking van bedreiging, het opzettelijk proberen toe te brengen van zwaar lichamelijk letsel en het plegen van openlijke geweldpleging. Alle verdachten zitten vast voor verhoor. Het gaat om mannen Utrecht, Maarssen, Vleuten en Houten.

Zelfmelders

Na de rellen werden de betrokken relschoppers opgeroepen om zich te melden bij de politie. Dit hebben drie verdachten direct gedaan. Dinsdagavond 11 juni werden de eerste beelden gedeeld in de uitzending van Opsporing Verzocht en via social media. Hierna hebben nog drie verdachten zich gemeld. Deze verdachten, uit Vijfheerenlanden en Utrecht, worden verdacht van openlijke geweldpleging. Deze zes verdachten zijn inmiddels gehoord door de recherche.

Nieuwe beelden verdachten

Met deze aanhoudingen stopt het onderzoek niet. Het onderzoeksteam is doorlopend bezig met het uitkijken van al het beeldmateriaal van die avond op zoek naar de verantwoordelijken voor de rellen. Dinsdagavond 18 juni toont de recherche opnieuw beelden in Opsporing Verzocht van meerdere verdachten. Deze beelden worden ook gedeeld via de social media kanalen en zijn terug te vinden op politie.nl.