AMERSFOORT - In de nacht van zaterdag 20 op zondag 21 maart heeft de politie vijf verdachten aangehouden voor het plegen van vernielingen in een fietstunnel aan het Jaagpad.

Rond 01.15 uur kreeg de politie de melding dat een groep personen vernielingen pleegden aan de lichtarmaturen in het tunneltje onder de A28 nabij de Verdiweg. De verdachten verplaatsten zich op fietsen in de richting van Leusden. De politie ging met meerdere eenheden ter plaatse en trof de groep aan op de Driftakkerweg. Alle verdachten werden gearresteerd voor het plegen van openlijk geweld.

Uit het rechercheonderzoek bleek dat twee van hen verantwoordelijk waren voor de vernieling van de lichtbakken. Het gaat hierbij om twee inwoners van Leusden in de leeftijd van 18 jaar. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt. Allen zijn na het verhoor heengezonden op zondag 21 maart.

SchadeverhaalDe gemeente heeft aangifte gedaan en gaat de verdachten aansprakelijk stellen voor de schade. De geschatte schade bedraagt rond de € 15.000.