AMERSFOORT - Zaterdagochtend 25 februari was er om 01.15 uur een autobrand op de Hardwareweg in Amersfoort en om 02.15 uur een op de Soesterweg. De politie zoekt getuigen!

Hardwareweg

Zaterdagochtend 25 februari omstreeks 01.15 uur werd ontdekt dat een auto aan de Hardwareweg in Amersfoort in brand stond. De brandweer kwam ter plaatse en bluste de brand. De auto is zwaar beschadigd geraakt door de brand.

Soesterweg
Om 02.15 uur kwam er een melding binnen van een autobrand op de Soesterweg in Amersfoort. Het vuur kwam een paar meter hoog. De auto stond vlak bij woningen geparkeerd en uit voorzorg zijn de bewoners uit hun woning gehaald. Ook hier kwam de brandweer ter plaatse en bluste de brand. De auto raakte zwaar beschadigd.

Brandstichting
De politie gaat in beide gevallen uit van brandstichting. Of de branden iets met elkaar te maken hebben, is onderwerp van onderzoek.

Wie heeft iets verdachts gezien?
In verband met het onderzoek is de politie op zoek naar mensen die in de vroege zaterdagochtend iets verdachts hebben gezien in de omgeving van de Hardwareweg en de omgeving van de Soesterweg. Ook zijn camerabeelden uit de omgeving van de Hardwareweg en de Soesterweg zeer welkom.

Contact
Contact opnemen met de politie kan op de volgende manieren

- Via het contactformulier
- Telefonisch via 0900 8844
- Of anoniem via meldmisdaadanoniem.nl: 0800 7000