WOERDEN - De politie heeft zaterdagavond 23 oktober een korte tijd achter een automobilist gereden die gevaarlijk hard door de stad reed, met het doel hem te stoppen. Toen de automobilist op een agent inreed, die net op tijd kon wegspringen, is de achtervolging gestaakt. Later die avond is een 25-jarige verdachte uit Woerden aangehouden.


Rond 20.30 uur kreeg de politie telefoontjes van getuigen die melden dat een auto met zeer hoge snelheid door de stad heen reed. Agenten zagen de auto rond 20.45 uur rijden op de Havenstraat en gaven de automobilist een stopteken. Ook probeerde ze met lichtsignalen de aandacht van de automobilist te trekken. De automobilist negeerde dit en reed vervolgens met snelheden oplopend tot 150 km per uur, weg. In een nieuwe poging hem te laten stoppen werd een politieauto stil gezet op de rotonde op de Molenvlietbaan. De twee agenten waren uitgestapt. De automobilist leek even te stoppen, maar reed toch langs de politieauto. Een agent moest wegspringen om niet geraakt te worden en voelde zich genoodzaakt om te schieten op het voertuig. Op dat moment is de achtervolging gestaakt. Later die avond is de auto teruggevonden op de Stokroosweide en is een 25-jarige verdachte aangehouden. De auto is inbeslaggenomen voor onderzoek.

Getuigen

De 25-jarige verdachte wordt verdacht van poging doodslag en gevaarlijk rijgedrag. De recherche onderzoekt dit incident en wil graag getuigen spreken. Zo is er nog onduidelijkheid over het aantal inzittenden in de bewuste auto en de persoon die achter het stuur heeft gezeten. Heeft u meer informatie? Neem dan contact op de recherche via 0900-8844. Heeft u informatie, maar wilt u liever anoniem blijven? Neem dan contact op met Meld Misdaad Anoniem.