UTRECHT - Na posters, een krantenbijlage en de inzet van het Mobiele Media Lab in de Utrechtse Rivierenwijk komt de cold case Sjaak Gerwig vanavond ook uitgebreid aan bod in Opsporing Verzocht. Inmiddels zijn er al 16 tips binnen bij het rechercheteam. Er zit interessante informatie bij. Met reconstructies, meerdere bijdragen vanuit essentiële locaties in Utrecht en interviews met nabestaanden en rechercheurs moet de zaak nóg verder in beweging worden gebracht.

Sjaak Gerwig verdween op woensdag 29 maart 1995 nadat hij afscheid had genomen van zijn vriendin aan de Baarsstraat in Utrecht. Op zondag 2 april werd hij in het water langs de Houtenseweg tussen Utrecht en Houten gevonden. Hij bleek met geweld om het leven te zijn gebracht. Meer informatie over de zaak vind je via deze link.

Nabestaanden
Laura Gerwig, de zus van Sjaak, vertelt dinsdagavond in Opsporing Verzocht hoe zij als veertienjarige het nieuws over haar broer te horen kreeg en wat het met haar leven heeft gedaan. Dat er nooit een dader is gevonden is onverteerbaar voor Laura. Ook bij Claudia, de toenmalige vriendin van Sjaak, heeft de zaak diepe sporen nagelaten. Ze hoopt dat de nieuwe aandacht voor de zaak haar eindelijk antwoorden zal geven.

Rivierenwijk
Uit nieuwe onderzoeksinformatie is op te maken dat meerdere bewoners of oud-bewoners van de Rivierenwijk belangrijke informatie hebben over de zaak. Zo zou Sjaak een financieel conflict hebben gehad met iemand uit de wijk. Dit zou een aanleiding kunnen zijn geweest voor zijn dood. In de Rivierenwijk is daarom al bijna een week uitgebreid aandacht voor de zaak. Zo is een speciale krantenbijlage over de cold case huis aan huis in de wijk verspreid. Ook zijn er vanaf vandaag abri’s te zien waarin aandacht voor de zaak wordt gevraagd. En op maandag en dinsdag staat het Mobiele Media Lab in de wijk zodat bewoners persoonlijk in contact kunnen komen met hun wijkagent of met leden van het team Cold Cases.

Bureau Hengeveld
Op woensdag is de zaak opnieuw in de publiciteit. Dan besteedt het regionale opsporingsprogramma Bureau Hengeveld uitgebreid aandacht aan de zaak.