UTRECHT - Op vrijdag 25 september is de laatste verdachte aangehouden in verband met het plegen van babbeltrucs in diverse plaatsen in Nederland. De daders gaven zich uit voor medewerkers van de thuiszorg en verschaften zich zo toegang tot de woning. Het gaat om een 24-jarige man uit Lelystad. In maart 2020 werden al twee andere verdachten aangehouden.

In oktober 2019 hield het de gemoederen flink bezig: een babbeltruc waarbij de daders zich voordeden als medewerkers van de thuiszorg. Onder het mom van ‘bloed prikken’ verschaften zij zich toegang tot de woning van de slachtoffers, om ze vervolgens te bestelen van geld en pinpassen. Afgelopen vrijdag werd de derde en laatste verdachte gearresteerd, op verdenking van betrokkenheid bij deze babbeltrucs.

De babbeltrucs vonden - onder andere - plaats in Utrecht, Ouderkerk aan de Amstel en Eindhoven. Bij een van de zaken was er beeldmateriaal beschikbaar van de verdachten, waarna zij door onderzoek en herkenning geïdentificeerd konden worden. De verdachte werd op woensdag 30 september voorgeleid bij de rechter-commissaris en in voorlopige hechtenis gesteld.