HOUTEN - Op donderdag 16 september is een derde verdachte aangehouden in het onderzoek naar de woningoverval aan de Baarssloot in Houten.

De woningoverval
Op zondag 5 september 2021 is er een woningoverval gepleegd in Houten, waarbij de bewoner is mishandeld. Een oplettende buurtbewoner maakte melding van een verdachte situatie. Hij zag dat de gordijnen dicht gingen op het moment dat er personen de woning binnen gingen. Toen de politie ter plaatse kwam, werd er na enige tijd door de gewonde bewoner opengedaan.

Ontkomen
De woningovervallers wisten via de achterzijde te vluchten en in eerste instantie te ontkomen. Maar door oplettende buurtbewoners, goed recherchewerk, de inzet van een politiehelikopter en een hondengeleider, kon kort na de overval een aantal verdachten worden aangehouden. Uit onderzoek werd duidelijk dat er nog een persoon bij betrokken moest zijn geweest. De identiteit van deze laatste verdachte is na onderzoek vast komen te staan, hij is op donderdag 16 september aangehouden. Alle drie de verdachten zijn voorgeleid bij de rechter-commissaris en zitten nu in voorarrest. Het gaat om minderjarige jongens uit Utrecht en Nieuwegein.

Bedankt!

Door het snelle en adequate reageren van de buurtbewoners kon de politie de eerste twee verdachten direct na het incident aanhouden en de derde verdachte na enkele weken onderzoek. De politie wil alle melders en getuigen bedanken die meegeholpen hebben met het politieonderzoek.