NIEUWEGEIN - Vrijdag 4 augustus ging er rond 03:30u voor de eerste keer een explosief af. Een woning aan de Postwagendrift in Nieuwegein raakte beschadigd. De verdachte ging zonder handschoen te werk. Een DNA-spoor werd aangetroffen. Het team Forensische Opsporing onderzocht het spoor. Dit leverde voor het onderzoek interessante resultaten op.

Dader in beeld


De afgelopen weken is de recherche druk bezig geweest om antwoord te kunnen geven op wie verantwoordelijk kan worden gehouden voor de explosies aan de Postwagendrift in Nieuwegein. Terwijl de dader op 4 augustus het explosief plaatste, droeg hij aan een van zijn handen geen handschoen. Door het team Forensische Opsporing van de politie is een DNA-spoor aangetroffen. Analyse van dit spoor leidt naar een mogelijke dader. Dankzij deze informatie komt de recherche steeds meer in de buurt van een mogelijke verdachte.

Blijf tippen van uw informatie

Dankzij anonieme tips wist de recherche ook verder te komen in het onderzoek. Meedenken blijft belangrijk om de dader te kunnen opsporen. Daarom vraagt de recherche nogmaals contact met ons op te nemen als je meer weet. Dat kan via 0900-8844 of via het onderstaande tipformulier. Anoniem melden kan ook door te klikken op deze link of te bellen met Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000.