NIEUWEGEIN - Bij een dodelijk ongeval op de A2 kwam woensdag 13 januari een 29-jarige vrouw uit Den Bosch om het leven. Ook raakte een 31-jarige man gewond. Het opsporingsteam Verkeer onderzoekt de toedracht.

Woensdagmiddag rond 14.30 uur stond een personenauto op de vluchtstrook van de snelweg A2 ter hoogte van Nieuwegein. Door nog onbekende oorzaak werd de auto van achteren aangereden door een vrachtwagen. Bij deze botsing kwam een 29-jarige vrouw uit Den Bosch om het leven. En een 31-jarige man eveneens uit Den Bosch werd gewond overgebracht naar het ziekenhuis. De chauffeur van de betrokken vrachtwagen werd direct aangehouden en gehoord. De verdachte, een 43-jarige man uit Utrecht, werd na het verhoor heengezonden. Hij blijft verdachte in dit onderzoek.

Ooggetuigen gezocht
Het opsporingsteam Verkeer onderzoekt het ongeval. Zij hebben al met verschillende getuigen gesproken. Maar het team is nog wel op zoek naar getuigen die echt het ongeval hebben zien gebeuren. Bent u ooggetuige geweest en heeft u nog niet gesproken met de politie. Doe dit dan alsnog. Ook beelden die vlak voor het ongeluk zijn gemaakt, kunnen een beter beeld geven. Als uw auto of motor beschikt over een camera die beelden van he ongeval vast heeft gelegd, vragen we u om deze te delen met de politie. U kunt deze uploaden in onderstaand tipformulier, of u kunt contact opnemen via 0900-8844.

Slachterofferhulp
Een tragische ongeval kan grote impact hebben op getuigen, daarom bieden wij slachtofferhulp aan ooggetuigen van het ongeluk of mensen die zich op andere wijze betrokken voelen bij dit incident. Denkt u baat te hebben bij slachtofferhulp? Neem dan contact op met de politie via nummer 0900-8844. U kunt dan uw gegevens achterlaten, waarna slachtofferhulp Nederland contact met u zal opnemen.