AMERSFOORT - De politie heeft maandagmorgen 28 juni 2021 een inval gedaan in een woning in de wijk Vathorst in Amersfoort. Na onderzoek kwam de politie twee verdachten op het spoor die zich bezighielden met de handel in verdovende middelen vanuit de woning. Daarnaast worden zij verdacht van betrokkenheid bij straatroven en woninginbraken.

Deze twee verdachten uit Amersfoort (twee jongemannen van 18 en 19 jaar) werden samen met een meisje (16 jaar en ook uit Amersfoort ) aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Na de inval werd de woning doorzocht onder leiding van een rechter-commissaris. Hier was ook een geld- en drugshond bij aanwezig. Daarbij zijn onder andere hard- en softdrugs, dealtelefoons, contant geld en spullen die worden gebruikt voor een overval aangetroffen.

Crimineel netwerk
De politie had het tweetal al langer in het vizier en heeft het vermoeden dat zij onderdeel uitmaken van een groter netwerk van criminele jongeren. Zij lijken zich onder andere bezig te houden met overvallen, handel in verdovende middelen en woninginbraken. Dit is mede gebaseerd op basis van Meld Misdaad Anoniem Meldingen en signalen van buurtbewoners. Nieuwe aanhoudingen worden daarbij niet uitgesloten.