DE MEERN - Donderdagmiddag 2 september vonden agenten na een goede melding een grote hennepkwekerij in een pand aan de Strijkviertel. Elf personen werden aangehouden.

Na een melding van een burger kwamen agenten bij het pand en troffen een hennepkwekerij met een kleine 1350 planten aan. Zij betrapten de verdachten op heterdaad op het knippen van planten. Zeven personen waren binnen aan het werk in de kwekerij en werden direct aangehouden. Uit een huis aan het pand kwamen vier personen naar buiten, ook zij werden aangehouden. De verdachten zijn in de leeftijd tussen de 20 en 55 jaar oud. Vier van hen hebben geen vaste woon- en verblijfplaats en wonen in Polen. Bij zoeking in het pand vonden agenten o.a. een vuurwapen en meer drugs, waaronder mogelijk cocaïne. Het ruimen van het pand duurde tot in de avond. Twee auto's werden in beslag genomen. Het onderzoek is in volle gang.

Doe melding!
Hennepkwekerijen zijn te herkennen aan o.a. aanloop op 'vreemde tijden', een hennepgeur om het pand en afgeplakte ramen, al dan niet met condensvorming. Veel woningbranden zijn het gevolg van illegaal aangelegde stroomvoorzieningen in hennepkwekerijen. Meld het dus als u een vermoeden heeft dat er een hennepkwekerij in uw buurt is. Dat kan via 0900-8844, of anoniem via 0800-7000