VOLENDAM - FC Volendam heeft vrijdagavond drie hele dure punten laten liggen door in de thuiswedstrijd tegen Jong FC Utrecht met het kleinst mogelijke verschil onderuit te gaan. De Utrechtse beloften die kort na de rust met tien man kwamen te staan na een rode kaart scoorden na een uur spelen de enige treffer van de wedstrijd.


En dat mag FC Volendam zichzelf verwijten omdat het met name in de eerste helft de kans op de openingstreffer liet liggen. De ploeg van Wim Jonk begon sterk en kreeg achtereenvolgens mogelijkheden via El Kadiri (2x), Doodeman, Kaars en Vlak, maar kwam kort hierop ook goed weg toen een kopbal van Mamengi op de lat terecht kwam. Kort voor de rust kreeg Marijn Kaars nog een uitgelezen kans, maar kreeg de bal opnieuw niet langs keeper De Keijzer.

Na de rust bracht de lat opnieuw redding voor Volendam toen Mallahi het aluminium raakte. Kort hierna kwamen de gasten met tien man te staan na een harde overtreding van Alou op Deul. Voor de thuisploeg de uitgelezen mogelijkheid om alsnog het verschil te maken, maar men kreeg het deksel op de neus toen Hicham Acchefay kon scoren op aangeven van Velanas. De slotfase leverde nog mogelijkheden op voor de invallers El Azzouzi en Johnson, maar het lukte FC Volendam niet het net te vinden.

FC Volendam - Jong FC Utrecht 0-1 (0-0)
61. Acchefay 0-1