LOPIK - Wie met de auto of motor te hard of door rood rijdt op de kruising M.A. Reinaldaweg (N210) – Lopikerweg Oost krijgt vanaf 3 oktober een boete. Vanaf dan gaat een flitspaal aan op de kruising richting Benschop /IJsselstein. De provincie, de politie en het OM verwachten dat bestuurders hun rijgedrag hierdoor gaan aanpassen en dat de verkeersveiligheid op de N210 verbetert.

De flitspaal op de M.A. Reinaldaweg staat op de kruising met de Lopikerweg Oost, in de rijrichting Benschop / IJsselstein. De flitspaal handhaaft op de snelheidslimiet van 80 km/uur en het negeren van rood licht.

Het Openbaar Ministerie heeft besloten de flitspaal op de M.A. Reinaldaweg te plaatsen nadat de provincie Utrecht en de politie een aanvraag hebben ingediend, waarin zij aangeven dat op deze weg vaak te hard en door rood wordt gereden en regelmatig ongevallen gebeuren. Het is een druk kruispunt waar veel fietsers oversteken. Door de hoge verkeersintensiteit en de kruising met kwetsbare verkeersdeelnemers vormt een te hoge snelheid en door rood rijden een groot risico.

Het is bewezen dat een flitspaal een positief effect heeft op het rijgedrag en bijdraagt aan de verkeersveiligheid.

In de afgelopen periode zijn de flitspalen getest. Vanaf 3 oktober krijgen alle overtreders een boete. Flitspalen staan 24 uur per dag aan en overtredingen worden direct doorgestuurd naar het CJIB. Na ongeveer drie jaar wordt gekeken of de verkeerssituatie verbeterd is. Het Openbaar Ministerie beoordeelt dan, na overleg met de politie en de provincie, of handhaving met een flitspaal langer noodzakelijk is.