IJSSELSTEIN - Wie met de auto of motor te hard rijdt op de N210 bij IJsselstein, krijgt vanaf maandag 20 maart een boete. Vanaf dan gaat een flitspaal aan voor de bocht, ter hoogte van de Kamerlingh Onneslaan. De provincie Utrecht, de politie en het OM verwachten dat bestuurders hun rijgedrag hierdoor gaan aanpassen en dat de verkeersveiligheid op de N210 verbetert.

De vaste flitser staat ter hoogte van de Lage Dijk, en handhaaft in beide rijrichtingen. De maximumsnelheid is hier 80 km/uur.

De N210 is een drukke ontsluitingsweg. Het Openbaar Ministerie heeft besloten de flitspaal te plaatsen nadat de provincie Utrecht, in overleg met de politie en de gemeente IJsselstein, hiervoor een aanvraag heeft ingediend, waarin zij aangeeft dat op deze weg vaak te hard wordt gereden. Door de lange bocht en de hoge verkeersintensiteit vormt dat een groot risico. Door de jaren heen waren er ernstige ongevallen op deze locatie. Het is bewezen dat een flitspaal een positief effect heeft op het rijgedrag en bijdraagt aan de verkeersveiligheid.

In de afgelopen periode is de flitspaal getest. Vanaf maandag 20 maart krijgen alle overtreders een boete. Flitspalen staan 24 uur per dag aan en overtredingen worden direct doorgestuurd naar het CJIB. Na ongeveer drie jaar wordt gekeken of de verkeerssituatie verbeterd is. Het Openbaar Ministerie beoordeelt dan, na overleg met de politie en de provincie, of handhaving met een flitspaal langer noodzakelijk is.