AMERSFOORT/UTRECHT - De politie heeft in de nacht van maandag 12 op dinsdag 13 oktober op de A28 bij Amersfoort twee mannen aangehouden die verdacht worden van diefstal c.q. heling van drie gestolen Audi stuurwielen. De agenten vonden de stuurwielen in een verborgen ruimte van hun auto. De verdachten zijn twee mannen van 24 en 26 jaar oud uit Utrecht.

Medewerkers van de Dienst Infrastructuur van de Landelijke Eenheid kregen via het Automatic NumberPlate Recognition systeem (ANPR) de melding dat een auto die eerder was gezien in een verdachte situatie was gescand. Hierop werd een strategische positie ingenomen en hun wachten werd beloond. Toen de betreffende auto voorbij kwam is hij om 03.45 uur ter controle bij Amersfoort aan de kant gezet.

Groot mes
Bij de controle zagen de agenten in de bestuurdersportier een groot mes liggen. Toen de auto werd doorzocht naar mogelijk andere wapens vonden ze aanwijzingen voor de aanwezigheid van een verborgen ruimte. Die werd inderdaad gevonden en in deze ruimte troffen de agenten drie Audi stuurwielen, inbrekerswerktuigen en kleding liggen. Hierop werden de twee inzittenden van de auto aangehouden als verdachten van diefstal c.q. heling van de drie stuurwielen. De stuurwielen en de andere goederen uit de verborgen ruimte werden in beslag genomen.

Na nader onderzoek vandaag staat al vast dat twee van de drie stuurwielen van diefstal afkomstig zijn. Van deze diefstallen zijn al aangiftes bij de politie bekend.