AMERSFOORT - Zondagavond 22 november tegen middernacht, zijn drie mannen op het Plantsoen Noord, vlak bij Grote Spui, bedreigd en is gepoogd te beroven. We zoeken getuigen!

Drie mannen, van 18 (2x) en 19 jaar oud, zaten zondagavond tegen middernacht op een bankje op het Plantsoen Noord in Amersfoort, vlakbij Grote Spui. Terwijl ze met elkaar in gesprek waren, kwamen er twee mannen op hen aflopen. Eén van hen leek een steekwapen in zijn handen te hebben. Wat de bedoeling van de twee mannen was, werd al snel duidelijk toen ze de mannen de opdracht gaven telefoons en portemonnees af te geven.

De drie mannen maakten dat ze wegkwamen, één rennend, één op een snorfiets en één op een fiets. Eén van de mannen werd door één van de verdachten op zijn hoofd geslagen met een voorwerp.

Toen agenten ter plaatse kwamen, bleek dat de fiets van één van de mannen was ontvreemd.

Er is door meerdere agenten nog in de omgeving uitgekeken naar de twee verdachten, maar er werd niemand aangetroffen die aan het signalement voldeed.

Misschien kun jij ons helpen

We hebben een redelijk goed signalement van de mannen.

Verdachte 1:
- man
- tussen de 20 en 30 jaar oud
- ongeveer 1.80 - 1.85 meter lang
- normaal postuur
- lichte huidskleur
- blond haar, mogelijk naar voren gekamd
- witte trui
- donkere jas
- mondkapje

Verdachte 2:
- man
- tussen de 20 en 30 jaar oud
- ongeveer 1.80 en 185 meter lang
- normaal postuur
- lichte huidskleur
- grijze Nike trui

Getuige?
Ben je getuige geweest van het incident, of heb je de mannen gisterenavond in Amersfoort zien lopen of denk je te weten om wie het gaat? Neem dan contact met ons op.

Dat kan over verschillende manieren:
- via het tipformulier
- telefonisch via 0900 8844
- anoniem via 0800 7000 via MeldMisdaadAnoniem