MAARSSEN - Zaterdag 22 augustus, tussen 23:50 uur en 00:35 uur, poogden twee jongens op een scooter een jonge man te beroven. Dat mislukte door de tussenkomst van twee jonge vrouwen. Later die avond beroofden de jongens een andere jongen van zijn spullen op de Burgemeester Waverijnweg en de Duivenkamp. Twee verdachten zijn aangehouden. De recherche is op zoek naar twee specifieke getuigen.

Iets voor 00:00 uur fietst een jongen over de Burgemeester Waverijnweg. Wanneer hij net over de brug is komt er een scooter aangereden.

De scooter gaat naast hem rijden en de bijrijder probeert de tas van de fietser af te pakken. Dit mislukt. De jongens proberen het vervolgens nog een keer op de Duivenkamp, maar dit wordt doorde hulp van twee vrouwen voorkomen.

Specifieke getuigen
De recherche komt graag in contact met deze twee jonge vrouwen. Het gaat om twee vrouwen van rond de twintig jaar. Eén van de vrouwen reed op een scooter. De andere vrouw is bij het slachtoffer gebleven.

Ben jij één van deze vrouwen? Of weet je wie het zijn? Neem dan contact op met de recherche in Maarssen via 0900-8844.

Tweede poging slaagt
Later die nacht – in de nacht van zaterdag op zondag - fietst rond 00.30 uur een jongen samen met een vriendin over het fietspad vlakbij de Burgemeester Waverijnweg. Ter hoogte van het tunneltje onder de Burgemeester Waverijnweg komt er weer een scooter aanrijden met daarop twee jongens. Deze scooter blijft naast de jongen en het meisje rijden en snijdt ze af zodat ze moeten stoppen. Er volgt een kort gesprek en de jongen op de fiets wordt uit het niets geslagen en geschopt. Ook beroven de jongens het slachtoffer van zijn spullen. Hierna rijden de twee weg in de richting van de voetbalvereniging.

Signalement verdachten
Jongen 1:

- 1.85 lang
- licht getinte huidskleur
- zwarte krullen
- brede schouders
- smal postuur
- zwarte jas
- spijkerbroek

Jongen 2:
- donker getinte huidskleur
- 1.85 lang
- normaal postuur
- donkerkleurige kleding

Getuigen gezocht
Kort na de tweede beroving zijn er twee verdachten in de omgeving door de politie aangehouden. Het gaat om twee jongens uit Stichtse Vecht van 18 en 14 jaar oud.

De recherche hoopt nog enkele getuigen te vinden die meer kunnen vertellen over de berovingen. Heeft u meer informatie wat kan helpen in het onderzoek? Neem contact op via 0900-8844.

Liever anoniem? Bel dan 0800-7000.