AMERSFOORT - De politie zoekt getuigen van het plaatsen en laten exploderen van een explosief in de nacht van vrijdag 12 op zaterdag 13 mei bij een huis aan de Liendertseweg. Niemand raakte daarbij gewond. Er ontstond door de explosie schade aan de voorzijde van de woning. Een nacht eerder – van 11 op 12 mei – vond er eveneens een explosie plaats bij de voordeur van de woning. Deze werd vrijdagavond 12 mei pas gemeld aan politie.

Uit onderzoek blijkt dat beide explosies rond hetzelfde tijdstip - 02.35 uur - plaatsvonden op respectievelijk 11 op 12 mei en 12 op 13 mei. In het huis was niemand tijdens de explosies aanwezig. En niemand raakte gewond. Wel ontstond er bij de voorzijde van het huis schade. De explosies zijn door een nog onbekend explosief veroorzaakt. De forensische opsporing doet onderzoek hiernaar.

De politie doet onder andere buurtonderzoek en vraagt eventuele getuigen of personen met meer informatie en/of camerabeelden om contact op te nemen met de politie via 0900-8844 of via het tipformulier. Anoniem melden kan ook via tel. 0800-7000.