AMERSFOORT - Een 17-jarige jongen werd maandagavond 25 januari uit het niets geslagen en beroofd. De recherche zoekt getuigen die kunnen helpen bij het onderzoek.

Maandagavond rond 19.10 uur staat een jongen uit Amersfoort te wachten op iemand op de Everard Meysterweg ter hoogte van de ijssalon. Uit het niets wordt hij door een man vastgepakt en op de grond gewerkt. Eenmaal op de grond krijgt het slachtoffer meerdere klappen van een tweede man. Ze pakken zijn telefoon en eisen meer spullen. Vervolgens wordt de jongen meegenomen in de richting van de Gerard Doustraat. Op dat moment komt er een auto aan en de twee mannen gaan er vandoor over het fietspad in de richting van de Leusderweg.

Signalement verdachten
Verdachte 1:

- Ongeveer 1,90 meter lang
- Stevig postuur
- Donker getint
- Vermoedelijk zwarte Canada Goose jas
- Vermoedelijk handschoenen aan
- Sprak met een zwaardere stem en had een licht accent, sprak Nederlands.

Verdachte 2:
- Kleiner dan de ander, vermoedelijk 1,80 meter lang
- donker getint
- Vermoedelijk handschoenen aan
- Droeg iets voor de mond.

Uw hulp
De recherche onderzoekt de zaak en hoop getuigen te spreken die meer informatie hebben. Heeft u de mogelijke daders voor of na het incident in de omgeving gezien? Of heeft u meer informatie over deze straatroof? Alle tips zijn welkom. Neem dan contact op met de politie via telefoonnummer 0900-8844 of anoniem via 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem). Het is ook mogelijk uw tip door te geven via het tipformulier.