AMERSFOORT - Zaterdagnacht 22 oktober vond een zeer ernstige mishandeling plaats op de Patriciërslaan. Daarbij liep een man zware verwondingen op. Zonder ingrijpen van een omstander had dit nog veel ernstiger af kunnen lopen. De politie is op zoek naar de daders en zoekt getuigen en camerabeelden.

Afgelopen zaterdag 22 oktober rijdt het slachtoffer rond 00.50 uur op zijn scooter op de Patriciërslaan te Amersfoort, ter hoogte van de straat De Vergulde Wagen. Om onduidelijke redenen wordt de man plotseling door twee jongens, die ook op een scooter waren in elkaar geslagen. De man kreeg meerdere harde vuistslagen in het gezicht terwijl hij weerloos op de grond lag. Daarbij liep het slachtoffer verschillende botbreuken in zijn gezicht op, een hersenschudding en mist hij een tand.

Ingegrepen
Als een omstander niet had ingegrepen hadden de gevolgen voor het slachtoffer nog veel ernstiger kunnen zijn. De verdachten stapten hierna op hun scooter en reden weg in de richting van de Poortersdreef. De politie is direct een onderzoek gestart. Daarbij is onder andere buurtonderzoek uitgevoerd en zijn camerabeelden nagelopen. Naar de daders wordt nog steeds gezocht.

Signalement
Het signalement van de vermoedelijke daders is als volgt:

Bestuurder scooter
Rond de 17 á 18 jaar oud
Lichte huidskleur
Normaal postuur
Rond de 1.80 meter lang
Kort blond haar
Droeg een zwarte jas

Passagier scooter
Rond de 17 á 18 jaar oud
Lichte huidskleur
Onverzorgd gelaat
Tenger postuur
Rond de 1.70 meter lang
Zwart half lang haar
Droeg een donkerkleurige jas
Droeg een blauwe spijkerbroek
Sprak accentloos Nederlands
Droeg een soort pantoffels met een rubberen witte zool en gemaakt van een grijze stof

De scooter is vermoedelijk van het merk Vespa, donkerkleurig en voorzien van een windscherm. De scooter was voorzien van een blauwe kentekenplaat.

Getuigenoproep
De politie is op zoek naar getuigen die het incident hebben zien gebeuren of anderszins meer weten. Ook ontvangen we graag camerabeelden. Heeft u nog niet met de politie gesproken, dan komen we graag me u in contact. Bel 0900 8844 of vul onderstaand tipformulier in. Hier kunt u ook beelden uploaden. Anoniem melding doen kan ook via 0800 7000 of ga naar Meld Misdaad Anoniem.