UTRECHT - De politie zoekt getuigen van een straatroof op het Smaragdplein in Utrecht. Woensdagavond 16 maart rond 20.00 uur werd het slachtoffer belaagd door twee personen. Vermoedelijk waren de verdachten al enige tijd voorafgaand aan deze straatroof op het plein aanwezig.

Terwijl een 33-jarige slachtoffer aan het pinnen was op het Smaragdplein werd hij overmand door twee personen. Zij bedreigden het slachtoffer en dwogen hem om geld te overhandigen. Het slachtoffer wist te ontkomen en nam contact op met de politie. Op het moment dat de politie arriveert zijn de twee vermoedelijke daders al verdwenen.

Signalement
De twee daders worden op dit moment nog gezocht. Vermoedelijk waren de daders voorafgaand aan de straatroof al enige tijd op het plein aanwezig en zaten zij op of rond een bankje ter hoogte van de pinautomaat. Het signalement van deze verdachten is als volgt:

Verdachte 1
- man
- leeftijd tussen de 18 en 25 jaar oud
- lichtgetinte huidskleur
- ongeveer 175cm lang
- mond bedekt met sjaal of jas
- donkerkleurige jas

Verdachte 2
- vermoedelijk een vrouw
- leeftijd rond de 20 jaar oud
- ongeveer 165cm lang
- zwarte jas met capuchon over het hoofd
- vermoedelijk zwarte onderkleding

Heeft u iets gezien of gehoord?
De politie is op zoek naar de verdachten en wil graag in contact komen met getuigen. Wellicht heeft u de straatroof zelf gezien rond 20.00 uur of heeft u de mogelijke verdachten daarvoor op of bij het bankje op het Smaragdplein in Utrecht gezien. Alles wat u gezien of gehoord heeft kan ons verder helpen in het onderzoek. Ook komen wij graag met u in contact als u in het bezit bent van camerabeelden. Geef uw informatie door via het telefoonnummer 0900-8844 of via onderstaand tipformulier. Dit kan ook via Meld Misdaad Anoniem (M) 0800-7000.