AMERSFOORT - Maandag 25 oktober kreeg de politie een anonieme melding van een vreemde geur op de Zwaaikom in Amersfoort. Bij aankomst rond 14.00 uur op het terrein, troffen agenten op het bedrijventerrein vier verdachten aan. Deze zijn alle vier aangehouden.


De verdachten zijn aangehouden op overtreding van de opiumwet. Het betreft twee mannen uit Amersfoort van 39 en 44 jaar. Een man van 45 jaar uit Den Haag en een man van 34 jaar zonder vaste woon- of verblijfplaats. Zij zijn overgebracht voor verhoor en ingesloten.

Giftig

Bij de vervaardiging van synthetische harddrugs komt veel giftig afval en giftige stoffen vrij. Dit kan ernstige milieuschade opleveren als het afval illegaal gedumpt wordt. Ook voor de omringende bedrijven vormt het drugslab een onveilige situatie ivm bijv. het inademen van giftige stoffen of brandgevaar. De Landelijke Faciliteit Ontmantelen (LFO) is ingeroepen vanwege hun specialistische kennis met betrekking tot de veiligheid en het milieu. Zij onderzoeken de locatie samen met de Forensische Opsporing en stellen de sporen veilig. Ook zullen zij het drugslab ontmantelen en het giftig afval afvoeren. De exacte grootte en omvang wordt nog onderzocht.

Onbeantwoorde vragen

Ondanks dat er vier verdachten zijn aangehouden, heeft de politie nog diverse vragen. We zoeken daarom getuigen die informatie hebben over de bedrijvigheid op de Zwaaikom, zoals camerabeelden of andere informatie over de verdachten of aan- en afrijdende voertuigen of andere mogelijke waarnemingen.

Iets gezien? Meld het!

Heeft u iets gezien? Of heeft u andere informatie over dit drugslab? Bel dan met 0900-8844 of het onderstaande tipformulier. Anonieme meldingen zijn ook van harte welkom. Dit kan via Meld Misdaad Anoniem via 0900-7000