UTRECHT - Bij een winkel aan de Kanaalstraat in Utrecht vonden vrijdagochtend 28 juni kort na elkaar twee explosies plaats. Hierdoor ontstond brand in het pand. Politie doet onderzoek naar de zaak. Heeft u iets gezien of gehoord van het incident, of bezit u camerabeelden? Deel het met ons!


Vrijdag 28 juni in de vroege ochtend werden de bewoners van de Kanaalstraat in Utrecht opgeschrikt door twee harde knallen. Rond 06.05 uur vonden kort na elkaar twee explosies plaats bij een winkel in de Kanaalstraat, in de buurt van de kruising met de Bantamstraat. Door de explosies ontstond er brand in het pand. Het snelle optreden van de brandweer heeft erger kunnen voorkomen en de brand werd in korte tijd geblust. De twee bovenwoningen boven de winkel moesten ontruimd worden. Eén bewoner is nagekeken door de ambulance omdat deze rook had ingeademd, maar hoefde niet mee naar het ziekenhuis. De politie doet onderzoek naar de zaak.

Deel uw informatie of beelden met ons!

Voor het politieonderzoek zijn we op zoek naar getuigen die iets hebben gezien gehoord voor of na de explosies, en naar camerabeelden uit de buurt (bijvoorbeeld van deurbelcamera’s, dashcams of telefoons). Heeft u informatie of beelden die van belang kunnen zijn? Deel het met de politie via onderstaand tipformulier of via 0900-8844. Wilt u liever anoniem blijven, neem dan contact op met Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000.