UTRECHT - De politie is op zoek naar getuigen van een incident vlakbij een studentenfeest gisteravond op de Verlengde Hoogravenseweg. Nadat het illegale feest was beëindigd, werden agenten belaagd door een groepje jongeren die daar in de buurt rondhing.

Rond middernacht op zaterdag 11 september kwam de politie ter plaatse bij het feest na een melding over geluidsoverlast. Bij de ruïne aan het water naast de roeiverenigingen bleek een groot feest aan de gang. Aan het verzoek van de politie het feest te beëindigen en naar huis te gaan, werd netjes gehoor gegeven. Alle bezoekers vertrokken. Een groepje van zo’n 15 jongeren dat verderop rondhing, bleek dat niet van plan.

Drie aanhoudingen
Toen agenten de jongeren aanspraken, begonnen ze ballonnen te vullen met lachgas. Een collega die om een identiteitsbewijs vroeg werd vervolgens met grof verbaal geweld beantwoord. Hierop werd de sfeer grimmig, een agent werd geduwd en getrapt. De jongeren werden zo agressief dat de agenten de hulp moesten inroepen van andere collega’s. Ook moesten er wapenstokken worden gebruikt om de groep op afstand te houden. Er zijn drie jongens aangehouden van 19, 20 en 21 jaar uit Utrecht. Ze worden onder meer verdacht van openlijke geweldpleging, belediging en verzetten bij aanhouding.

Iets gezien?
De politie wil reconstrueren wat er precies is gebeurd en komt graag in contact met getuigen. Mogelijk zijn er bezoekers van het feest die het incident hebben zien gebeuren. En misschien is er wel iemand die het gebeuren heeft gefilmd met een mobiele telefoon. Filmpjes kunt u hier uploaden. Tips kunt u doorgeven via 0900-8844 of via onderstaand tipformulier. Wilt u liever anoniem informatie geven? Dat kan via 0800-7000 of www.meldmisdaadanoniem.nl.