SOEST - Zaterdagavond 24 december proberen twee jongens op de Willaertstraat een jonge man uit Soest te beroven. Daarbij wordt het slachtoffer ook geslagen. De recherche is op zoek naar getuigen en camerabeelden.

Op kerstavond, rond 22.45 uur, loopt een 18-jarige jonge man uit Soest met drie vrienden richting het winkelcentrum aan de Tamboerijn. Op de Willaertstraat worden ze achtervolgd door twee jongens. Op dat moment zijn de vrienden van de Soester al een stukje vooruit gelopen. Het slachtoffer wordt ineens omsingeld en vastgepakt. Ze bedreigen hem en eisen zijn spullen. Wanneer het slachtoffer niet mee wil werken, wordt hij meerdere keren geslagen. De 18-jarige Soester weet van zijn belagers te ontkomen en vlucht naar zijn vrienden. De twee straatrovers gaan er vervolgens vandoor.

Signalement daders


Verdachte 1:
Jongen
Rond 17 jaar oud
Ongeveer 1.80 meter lang
Lichte huidskleur
Donkere dikke wenkbrauwen
Donkere kleding en capuchon op
Doek om zijn mond en neus
Sprak Nederlands met accent (straattaal)

Verdachte 2:
Jongen
Rond 17 jaar oud
Ongeveer 1,75 meter lang
Donker getinte huidskleur
Zwarte muts en had capuchon op
Donkere kleding
Heuptas om

Onderzoek gestart
De recherche is een onderzoek gestart en kan uw hulp goed gebruiken. Heeft u de verdachten gezien in de omgeving van de Willaertstraat voorafgaand of na afloop van de poging straatroof? Heeft u meer informatie of beschikt u over camerabeelden waar wij mogelijk wat aan hebben?

Neem dan contact met ons op. Dat kan op de volgende manieren:

Digitaal via het tipformulier
Telefonisch via 0900 8844
Anoniem via Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000