SOEST - In de nacht van maandag 27 op dinsdag 28 juli vond bij een woning aan de Van Straelenlaan een overval plaats.


Rond 02.00 uur werd de 49-jarige bewoner geconfronteerd met drie verdachten. Zij bedreigden hem met een wapen en gingen op zoek naar buit. Kort hierna vluchtten zij met buit in een auto die in de nabijheid van de woning geparkeerd stond. De bewoner en de drie andere gezinsleden raakten niet gewond.

De politie stelde direct een onderzoek in de omgeving in, maar trof de verdachten niet aan. Er is een buurtonderzoek verricht en de Forensische Opsporing kwam ter plaatse voor onderzoek naar bruikbare sporen.

Signalement verdachten

Van de verdachten is het navolgende signalement bekend :

  • Verdachte 1: Man, tussen 20-25 jaar oud, zwarte trainingsbroek met 3 verticale witte strepen en een zwarte hoody (trui met capuchon). Hij sprak Nederlands met een accent.
  • Verdachten 2 en 3: Mannen, tussen 20-25 jaar oud, donker gekleed met bedekte gezichten.

Na de overval zijn de verdachten in onbekende richting weggereden met een auto. Van de auto is geen nadere omschrijving bekend.

Iets gezien ?

De recherche komt graag in contact met getuigen van de woningoverval of met mensen die de genoemde auto hebben zien rijden rond het tijdstip van de overval. Er kan worden gebeld met 0900-8844 of met Meld Misdaad Anoniem, telefoon 0800-7000 en via M-Online melden. Bovendien kan informatie worden gedeeld via het Meldformulier op politie.nl