UTRECHT - De politie Utrecht is op zoek naar twee mannen die woensdag op de Bijnkershoeklaan een poging hebben ondernomen een cameraman van zijn camera te beroven. De twee verdachten kwamen op een scooter aanrijden en probeerden de camera van zijn nek te rukken. Toen dit niet lukte, gingen ze er vandoor.

De cameraman was op de Bijnkershoeklaan samen met een collega. De scooter kwam uit de richting van de Admiraal Helfrichlaan en ging in de richting van de Koningin Wilhelminalaan. Op het moment dat de opzittenden de cameraploeg zagen, keerden zij om. De bijrijder stapte af en reageerde agressief naar de cameraman en probeerde zijn camera afhandig te maken. De man verdedigde zichzelf en zijn camera en werd daarbij geholpen door zijn collega. De verdachten besluiten het hazenpad te kiezen en rijden weg richting de Admiraal Helfrichlaan. De cameraman heeft aangifte gedaan bij de politie.

Geweld tegen journalisten komt steeds vaker voor. Persvrijheid is een groot goed in onze samenleving en dient beschermd te worden. De politie doet er alles aan om de veiligheid van journalisten tijdens de uitoefening van hun vak te waarborgen. Heeft u iets gezien dat te maken zou kunnen hebben met deze poging tot beroving, of heeft u camerabeelden, meld het dan via 0900-8844 of via het tipformulier.