UTRECHT - Aan het eind van donderdagmiddag 2 december neemt een vrouw van rond de 30 jaar na haar werk een trein naar Utrecht CS. Zij komt rond 18.00 uur aan op Utrecht Centraal Station, stapt uit de trein en loopt naar de fietsenstalling die direct aan het station vastzit, op de Stationstraat. Zij gaat de stalling in (voor een eventuele stand-up door Sacharko: rij 8) en terwijl zij rond 18.10 uur naar haar fiets loopt, ziet zij dat een man haar tegemoet komt lopen.


Hij spreekt haar in gebrekkig Nederlands aan, maar schakelt vervolgens over in het Frans. Hij stelt haar een rare vraag, waar zij niet op wenst te reageren, negeert de man verder en wil haar fiets van het slot halen. Dan betast de man haar onzedelijk. In een reflex draait zij zich om, schreeuwt naar de man en verkoopt hem een harde trap, waardoor de man naar achteren valt, maar overeind weet te blijven. Het slachtoffer probeert nog een keer haar fiets van het slot te doen, maar weer betast de man haar onzedelijk. Het slachtoffer draait zich weer om en schreeuwt het nog harder uit tegen de aanrander. Dat heeft kennelijk effect, want hij loopt weg in de richting van het station.

Hevig geschrokken stapt het slachtoffer op haar fiets. In de stalling wordt zij nog aangesproken door meerdere passanten, die haar geschreeuw hadden gehoord. Zij geeft aan dat het wel goed gaat, wil naar huis, stapt op haar fiets en rijdt naar huis. Onderweg belt zij haar vriend.

Wie is getuige geweest van de aanranding of heeft het geschreeuw van het slachtoffer gehoord? Hen wordt dringend gevraagd contact met de politie op te nemen, want zij kunnen belangrijke getuigen zijn.

https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2022/januari/03-aanranding-bij-centraal-station-utrecht.html