UTRECHT - Tegen een woning aan de Heinrich Bertéstraat in Utrecht (Terwijde) is maandag 18 oktober rond 01.45 uur brand gesticht. De politie zoekt getuigen die iets gezien of gehoord hebben, of mensen die een camera aan hun huis hebben hangen in de omgeving van de Heinrich Bertéstraat.


Buurtbewoners schrokken rond 1.45 uur wakker van een knal. Toen ze gingen kijken waar het geluid vandaan kwam, zagen ze vlammen aan de voorkant van een woning. Ook werd gezien hoe iemand wegrende. Toen agenten ter plaatse kwamen, was de brand al uit. De bewoners kwamen met de schrik vrij.

Iets gezien of gehoord?
We hebben met verschillende buurtbewoners gesproken en kijken camerabeelden uit. Ten behoeve van het onderzoek zijn we op zoek naar mensen die rond 1.45 uur in de omgeving van de Heinrich Bertéstraat iets opvallends hebben gezien. Bijvoorbeeld personen die rondhangen, een rennend persoon of een auto die haastig wegreed.

Camerabeelden
Ook zijn we op zoek naar extra camerabeelden van mensen die in de Heinrich Bertéstraat of omgeving wonen en die een bewakingscamera aan hun huis hebben hangen.

Wie heeft rond het tijdstip van de brandstichting iets opvallends gezien op of in de omgeving van de Heinrich Bertéstraat?

Wie weet wat de mogelijke aanleiding voor de brandstichting is?

Wie weet wie er mogelijk achter de brandstichting zit of zitten?

Wie heeft op of in de omgeving van de Heinricht Bertéstraat een videodeurbel of bewakingscamera die rond het tijdstip van de brandstichting opnamen heeft gemaakt?