UTRECHT - Op donderdag 13 oktober is er ergens tussen 14.00 uur 's middags en 22:45 uur ‘s avonds een schoudertas gestolen van een 23-jarige medewerkster van een restaurant op ’t Wed in Utrecht. De schoudertas lag in een privéruimte van het restaurant. Er zaten diverse spullen in de schoudertas, waaronder een pinpas en een creditcard. Met de pinpas is er in totaal voor 80 euro gepind bij een coffeeshop en café in Utrecht. De dieven van de schoudertas staan op camerabeelden van het restaurant.


Een 23-jarige dame werkt in een restaurant in Utrecht. Haar dienst begint rond 14:00 uur. Voordat ze begint met haar werk, kleedt zij zich nog even om en zet ze haar schoudertas, met daarin een kleine schoudertas, neer in de kleedruimte. Deze kleedruimte is uitsluitend bedoeld voor personeelsleden en niet voor onbevoegden. Dit wordt ook duidelijk gemaakt door het bordje ‘privé’ voor op de deur.

Als het slachtoffer rond 00:30 uur klaar is met haar werk, loopt ze naar de personeelsruimte om haar spullen mee te nemen. Dan merkt ze op dat haar kleinere schoudertas uit haar tas is weggenomen. Het slachtoffer vindt dit raar, zoekt toch nog even in het restaurant naar haar schoudertas, maar wanneer ze haar mobiel bankieren app opent, merkt ze op dat er betalingen zijn gedaan met haar pinpas en creditcard. Ze besluit direct naar de restaurant eigenaar te lopen en het verhaal te vertellen. Ze kijken samen de camerabeelden na en zien dat er twee jongens en één meisje met haar schoudertas de hal van het restaurant verlaten en weglopen.

Op dezelfde avond van donderdag 13 oktober wordt er rond 22.45 uur meerdere malen gepind met de pinpas in een coffeeshop en een café in Utrecht, in totaal voor 80 euro. Naast deze betalingen zijn er ook andere spullen van waarde meegenomen die in die schoudertas zaten, namelijk: Ray-Ban zonnebril, Airpods en een flesje parfum.

Wie herkent de mannen of dame op de foto?