UTRECHT - Op dinsdagavond 20 december 2022 zit een 31-jarig slachtoffer rond 19.30 uur te eten op het terras van een restaurant op de Mariastraat in Utrecht. Het slachtoffer wordt uit het niets gevraagd, door een voor hem onbekende man, of hij een sigaret heeft. Hierop geeft hij aan dat hij geen sigaretten heeft. Even later kijkt de man of zijn tas nog naast zijn stoel ligt, maar die is weg. In de tas zat zijn iPad en een Macbook. Het slachtoffer weet zijn iPad te traceren en schakelt de politie in. Zijn iPad blijkt ergens op Utrecht Centraal te zijn en wordt uiteindelijk teruggevonden door een NS-beveiliger. De tas van het slachtoffer wordt ook teruggevonden, bij een groep van acht jongens. Helaas is de tas verder leeg en is de Macbook dus niet meer teruggevonden.


Op dinsdag 20 december zit rond 19:30 uur een 31-jarige man samen met zijn vriendin te eten op een terras gelegen aan de Mariastraat in Utrecht. De man heeft zijn tas waarin zijn iPad en Macbook zitten, op de grond tegen zijn stoel aangezet. Uit het niets wordt de man aangesproken door een voor hem onbekende man (Verdachte 1). De verdachte vraagt de man of hij een sigaret heeft. Hierop schudt de aangever met zijn hoofd dat hij geen sigaretten heeft waarop de verdachte doorloopt. Even later kijkt de man of hij zijn tas nog heeft, maar constateert dat die weg is. De man weet meteen zeker dat de man die hem om een sigaret vroeg, hem heeft afgeleid. Dit blijkt later ook uit de beelden, waarin te zien is dat een tweede verdachte de tas pakt terwijl de man wordt afgeleid.

De 31-jarige man kijkt via zijn mobiel waar zijn iPad is. Dan ziet hij dat zijn iPad uitpeilt op Utrecht Centraal. De man besluit ernaar toe te gaan en onderweg de politie in kennis te stellen. Op Utrecht Centraal ziet hij een groep jongens van acht personen staan en ook zijn rugzak. Helaas is de rugzak leeg. De politie is inmiddels ook ter plaatse. De groep jongens wordt nog gevraagd waar de rest van zijn spullen zijn, maar niemand wist hier iets van. Uiteindelijk heeft een NS-beveiliger de iPad teruggevonden. Helaas is de Macbook niet meer teruggevonden.

Signalement verdachte 1:
- Licht getinte huidskleur;
- Lengte 1.80 meter;
- Leeftijd tussen de 20 - 25 jaar;
- Draagt een zwartkleurige jas met capuchon. Aan de capuchon zit een bruinkleurige bontkraag
- Heeft een lichtblauwkleurige lange spijkerbroek aan
- Heeft sneakers aan in de kleuren zwart en wit
- Draagt op zijn hoofd een donkerkleurige baseballpetje
- Sprak onduidelijk. Vermoedelijk met opzet.

Signalement verdachte 2:
- Lichte getinte huidskleur;
- Lengte 1.60 meter - 1.70 meter;
- Leeftijd tussen de 20 - 25 jaar;
- Slank postuur;
- Kort donkerkleurig haar
- Draagt een witkleurige gewatteerde jas met capuchon. Aan de capuchon zit een grijskleurige bontkraag
- Draagt een zwartkleurige trainingsbroek met aan de zijkant een witkleurige bies
- Heeft witte sneakers aan met aan de zijkant een donkerkleurig logo van het sportmerk "NIKE"

Wie herkent de mannen op de twee afbeeldingen?