UTRECHT - Na een avondje stappen wachtte rond 03:30 uur een 21-jarige jongen op zijn trein op Utrecht centraal. Hij keek een film op zijn mobiel, maar viel gezien het late tijdstip in slaap. Toen de jongen werd wakker gemaakt merkte hij meteen op dan zijn mobiel uit zijn handen is weggenomen. Het slachtoffer had helaas niks gemerkt. De dader staat op beeld. Herken jij hem?


Het is in de nacht van zaterdag 21 op zondag 22 januari wanneer de jongen wacht op zijn trein. Hij is wezen stappen en zou de eerstvolgende trein naar huis nemen. Dit zou de trein zijn om 04:45 uur. De jongen besluit om nog even een film te kijken op zijn telefoon. Gezien de late uren valt het slachtoffer alleen in slaap.

Omstreeks 04:20 wordt de jongeman wakker gemaakt door het personeel van de NS. Ze waarschuwen de man dat er zakkenrollers actief zijn. Maar helaas is het voor de man dan al te laat. Hij merkt meteen op dat hij zijn telefoon niet meer vast heeft. Het slachtoffer vertelt de medewerker dat zijn telefoon gestolen is. De NS-medewerker bekijkt de beelden terug en laat het slachtoffer weten dat omstreeks 04:05 uur zijn telefoon is weggenomen.

Het betreft een zwarte Samsung A21.

Signalement verdachte:

  • Donkergetinte man
  • Zwarte/donkere broek
  • Witte hoodie
  • Witte koptelefoon

Wie herkent de sluwe dief van de beelden?

https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2023/mei/03-diefstal-telefoon---stationshal---utrecht.html