VLEUTEN - Op zondag 12 maart rond 22.30 uur kreeg de politie melding van een harde knal en een kleine brand aan de Moersbergen in Vleuten. Vermoedelijk is hier een brandbare stof voor de deur gelegd en aangestoken. Gelukkig zijn er geen gewonden gevallen. De politie is direct een onderzoek gestart, onder meer naar de toedracht van het incident. Heeft u iets gezien? Of weet u wie hier achter zit?


Agenten kregen melding te gaan naar de Moersbergen 10 te Utrecht. Daar zou een harde explosie hebben plaatsgevonden en de gevel zou in brand staan.

De explosie was veroorzaakt door een brandbare stof voor de deur. Uit onderzoek blijkt dat een persoon gekleed in sportkleding met daarbij een hoodie op de explosie heeft veroorzaakt. Deze verdachte ging er na het incident vandoor ging via Moersbergen in de richting van Breeveen. Hierna ontbreekt ieder spoor.

De bewoners waren tijdens de explosie gewoon thuis. Zij waren binnen en hoorden ineens een harde knal. Vervolgens zagen zij vuur bij de voordeur. Gelukkig werd de brand snel geblust door alerte omwonenden en raakte niemand gewond. De brandweer was ter plaatse gekomen, maar toen was de brand al onder controle.

  • Heeft u beelden en dit nog niet gedeeld met de politie? Doe dit dan alsnog.
  • Weet u wie er achter de explosie zit en waarom?
  • Heeft u iets gezien of gehoord wat van belang kan zijn voor het onderzoek?
  • Weet u meer over de vluchtroute van de verdachte?