UTRECHT - Op zaterdagavond 06 november komt kort voor tien over acht een 1-1-2 melding binnen dat op de kruising van de Maarssenbroeksedijk en de Niels Bohrweg in Utrecht een ernstige aanrijding heeft plaatsgevonden tussen een voertuig en een fietsster. Zij zou zeer ernstig gewond en buiten bewustzijn zijn.


Direct gaan een ambulance en politie ter plaatse en de meldkamer roept ook een traumahelikopter op. De ambulance komt als eerste ter plaatse. De ambulanceverpleegkundigen zien dat het letsel van de fietsster, een 18-jarige vrouw uit Utrecht, inderdaad zeer ernstig is en dat zij de komst van een Mobiel Medisch Team niet af kunnen wachten (en die wordt dus ook afgemeld). Terwijl de politie ter plaats komt, heeft het ambulancepersoneel het slachtoffer al in de ambulance gelegd en zij gaan met spoed naar het ziekenhuis.

De aanrijding blijkt te zijn gebeurd tussen de 18-jarige Utrechtse op de fiets en een klein model vrachtwagen, bestuurd door een 30-jarige man uit Zeist, waarbij de Utrechtse op haar fiets in haar flank werd aangereden door de vrachtwagen.

Agenten spreken met meerdere getuigen, maar geen van hen heeft de aanrijding daadwerkelijk zien gebeuren, maar zijn zogenaamde klapgetuigen, die de toedracht van de aanrijding niet geheel hebben gezien. Vanzelfsprekend wordt ook de bestuurder van de vrachtwagen gehoord.

Ondanks alle medische zorg overlijdt het 18-jarige slachtoffer in de nacht van zaterdag op zondag in het ziekenhuis aan haar verwondingen.

De Forensische Opsporing Verkeer heeft samen met het Opsporingsteam Verkeer op de kruising Maarssenbroeksedijk en Niels Bohrweg in Utrecht onderzoek gedaan naar het ongeval. Om helemaal duidelijk te krijgen wat er precies is gebeurd, wil het onderzoeksteam heel graag in contact komen met mensen die het ongeval hebben zien gebeuren. Aan bedrijven in de omgeving die zijn voorzien van bewakingscamera’s wordt verzocht om te kijken of zij mogelijk beelden hebben waarop de aanrijding is vastgelegd of waarop is te zien dat de fietsster en/of de witte vrachtwagen kort voor 20.10 uur in de richting van de kruising rijden.

Om helemaal duidelijk te krijgen wat er precies is gebeurd, wil het onderzoeksteam heel graag in contact komen met mensen die het ongeval hebben zien gebeuren. Aan bedrijven in de omgeving die zijn voorzien van bewakingscamera’s wordt verzocht om te kijken of zij mogelijk beelden hebben waarop de aanrijding is vastgelegd of waarop is te zien dat de fietsster en/of de witte vrachtwagen kort voor 20.10 uur in de richting van de kruising rijden.