UTRECHT -

Op zaterdag 11 juli rond 14.45 uur overvalt een jongeman de winkel Tabac & Gifts aan de Zamenhofdreef in Utrecht. Hij bedreigt de eigenaar met een steekwapen. Die vlucht de winkel uit, waarna de overvaller nog probeert de kassa te openen. Dat lukt niet. Hij rent de winkel uit, springt op zijn fiets en gaat er zonder buit vandoor.


Op zaterdag 11 juli is de Utrechtse eigenaar van de winkel Tabac & Gifts aan het werk in zijn zaak aan de Zamenhofdreef in Utrecht. Rond kwart voor drie in de middag staat hij bij de ingang van zijn zaak. Hij ziet dat een jongeman op een fiets aan komt rijden, de fiets voor zijn zaak neerzet en naar binnen loopt. Omdat de jongeman eerst in de winkel rondkijkt, loopt de eigenaar nog even naar buiten. Vanuit de ingang houdt hij binnen zicht op de zaak en loopt kort daarna naar de balie. Dan komt de jongeman naar hem toe, haalt een steekwapen tevoorschijn en bedreigt de eigenaar daarmee. De eigenaar rent daarop achter de balie weg en ziet dat de overvaller nog probeert de kassa te openen, maar dat dit niet lukt. De verdachte rent naar de voordeur, doet die dicht en rent terug naar de kassa. De eigenaar vlucht dan de winkel uit om bij de buren alarm te kunnen slaan. Vanaf de buren ziet het slachtoffer dat de overvaller er op de fiets vandoor gaat, hij vlucht vanuit de winkel gezien rechtsaf over de Zamenhofdreef en vervolgens rechtsaf verder over de Zamenhofdreef in de richting van de Brailledreef.

Na de 1-1-2 melding gaan meerdere politie-eenheden die kant op. Een agent gaat meteen naar het cameratoezicht van het Grootwinkelcentrum Overvecht. Hij bekijkt daar de bewakingsbeelden, waaruit blijkt dat de dader op een grijze opoefiets is gevlucht, waarbij het heel erg opvalt dat het voorwiel blauw is.