UTRECHT - In het weekend van vrijdag 14 tot en met maandag 17 augustus hebben er in diverse wijken in Utrecht ongeregeldheden plaats gevonden. In de wijken Overvecht, Kanaleneiland, Hoograven, en Ondiep. De politie deelt camerabeelden van jongeren die betrokken waren bij deze incidenten.


Op vrijdag 14 augustus 2020 hebben er ongeregeldheden plaats gevonden in de wijk Kanaleneiland. Het is deze avond bijzonder onrustig geweest op de kruising Marshalllaan / van Heuven Goedhartlaan. Tussen 21.00 en 00.00 uur stond een grote groep jongeren bij deze kruising. Uiteindelijk begint een deel van de groep met het gooien van vuurwerk en plegen van vernieling en brandstichtingen.

Zo worden er onder andere de ruiten van een bushokje vernield, proberen verdachgen een camerapaal van cameratoezicht in de brand te steken, er wordt een auto inn brand gestoken, en uiteindelijk is er met stenen gegooid richting de politie.

Camerabeelden

De politie onderzoekt deze ongeregeldheden en heeft diverse camerabeelden bekeken. Er wordt aandacht gevraagd voor de poging brandstichting aan een camerapaal, de vernieling van een bushokje en het stenen gooien richting het videovoertuig van de politie.

Beelden

We laten onderstaande beelden zonder blur zien omdat de verdachten zich nog niet gemeld hebben bij de politie. Herkent u iemand op deze foto's? Neem dan contact op met de politie.


Heeft u meer informatie of beelden?

De politie is op zoek naar de identiteit van de verdachten. Weet u meer over wie dit kunnen zijn, of heeft u meer gehoord over de gebeurtenissen van het weekend van vrijdag 14 augustus? Neem dan contact op met de politie via onderstaand contactformulier of 0900-8844. Dit kan ook anoniem via meldmisdaadanoniem.nl of 0800-7000.