UTRECHT - Een blinde vrouw uit Utrecht werd donderdag 18 november én dinsdag 30 november het slachtoffer van een woninginbraak. De politie is op zoek naar getuigen.

Het 77-jarige slachtoffer werd dinsdagavond 30 november rond 22.20 uur in haar woning aangesproken door een man, die haar woning aan de Turkooislaan was binnen gedrongen. De vrouw – die blind is – kon de man niet zien. Hij sprak haar toe en droeg de vrouw op om te blijven zitten. De vrouw pakte haar telefoon en wilde 112 indrukken. De man belette haar dat en pakte haar telefoon af. De verdachte pakte vervolgens de handtas van de vrouw met daarin enkele persoonlijke eigendomen en hierna wist hij te ontkomen. Het slachtoffer belde daarna de politie die zich over haar ontfermde.

Uit onderzoek bleek dat donderdag 18 november de vrouw ook al slachtoffer is geworden van een insluiping (diefstal) uit haar woning waarbij een kistje met sierraden was weggenomen. Hoewel het slachtoffer dat niet zeker weet, denkt zij dat het om de zelfde dader gaat. De politie heeft zorg gedragen dat er nieuwe sloten op de woning van de vrouw zijn gezet, zodat zij vellig in haar huis kan verblijven. De impact op haar is echter onverminderd groot. De politie zoekt – ondanks dat er geen enkel signalement beschikbaar is - nadrukkelijk de hulp van het publiek in.

Wie heeft er wat gezien op de avond van donderdag 18 november rond 20.00 uur bij haar woning aan de Turkooislaan of ruim een week later, dinsdag 30 november rond 22.20 uur? Bel dan met de politie via 0900-8844.