UTRECHT - Maandagavond 7 februari wordt een vrouw van 94 uit Utrecht bestolen van haar pinpas. Ze heeft niet precies in de gaten wat er gebeurt.


Ze krijgt die avond een telefoontje van een zogenaamde bankmedewerker. Er zou geld van de rekening zijn gehaald en er komt meteen iemand langs om bankpas en code op te halen. Even later verschijnt er inderdaad een jongeman aan de voordeur, die meteen naar binnen loopt, meerdere kasten doorzoekt en ervandoor gaat met de bankpas en pincode.

Ze weet niet of de man iets heeft gestolen en slaat geen alarm. Pas na enkele dagen blijkt dat met de meegenomen bankpas is gepind. De politie heeft bewakingsbeeld van de verdachte als hij pint. Dat is vlak nadat de jongen met de bankpas is vertrokken.

Signalement
Het pinnen gebeurt onder andere op de Euterpedreef in Utrecht door een man met een licht getinte tot getinte huid, hij heeft een slank tot normaal postuur en donker kort haar aan de zijkanten opgeschoren. Hij draagt een donkere gewatteerde jas en aan het driehoekige label bij de rits te zien is die van het merk Moncler. Verder zien we zijn witte Apple iPhone en draagt hij een donkere Adidas trainingsbroek en zwarte sneakers.

Na het pinnen in Utrecht doet hij het ook in Almere en in Amsterdam. In totaal wordt er ruim meer dan duizend euro van de rekening van het slachtoffer opgenomen.

Herkent u deze fraudeur? Twijfel dan niet en bel: 0800-6070 of geef uw tip door via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.