UTRECHT - Drie politieauto's werden vrijdagavond 24 september vernield tijdens ongeregeldheden op de kermis in het Griftpark in Utrecht. De politie zoekt getuigen en beelden hiervan.

Vrijdagavond rond 20.00 uur kwamen er meldingen binnen van het afsteken van vuurwerk en dat het er wat grimmig aan toe ging op de kermis. Wat later, rond 22.15 uur, kwam er een melding dat 60 personen die aan het vechten zouden zijn op straat bij de kermis. Toen de eerste agenten ter plaatse kwamen ging de groep gelijk rennen. Op het moment dat er meerdere agenten kwamen werd de sfeer weer grimmig en keerde het publiek zich tegen de politie. Een aantal agenten kwamen aanrijden werden bekogeld met stenen, asbakken, fietsbellen, zout- en pepervaatjes. Een van de politieauto’s werd geraakt door een steen, deze ging door de zijruit. De agent in de auto kreeg glas over zich heen. De steen werd vermoedelijk vanuit een groep die op de Kleine Singel stond gegooid. Ook werd een band van een andere politieauto lek gestoken. Van een andere politieauto werd het achterlicht vernield.

Er werden die avond drie verdachten aangehouden voor belediging. Maar de politie is nog op zoek naar de verdachten van de vernieling van de politieauto. Heeft iemand hier meer informatie over? Heb je wat gezien of gehoord? Bel dan met de politie via 0900-8844. Ook zijn we op zoek naar camerabeelden van de ongeregeldheden. Deel deze via het tipformulier.

Maar de politie is nog op zoek naar de verdachten van de vernieling van de politieauto. Heeft iemand hier meer informatie over? Heb je wat gezien of gehoord? Bel dan met de politie via 0900-8844. Ook zijn we op zoek naar camerabeelden van de ongeregeldheden.