UTRECHT - Op maandagochtend 4 april wordt tussen 10.30 en 11.00 uur een op de Oudenoord in Utrecht geparkeerde bestelbus opengebroken. Daarbij wordt een tas gestolen, met daarin, onder andere, een bankpas. Met die bankpas wordt vlak daarna op de Amsterdamsestraatweg in Utrecht gepind.


Op maandagochtend 4 april parkeert een 58-jarige man uit Zaltbommel rond 10.30 uur de bestelbus van zijn werkgever, een energiebedrijf, aan de Oudenoord in Utrecht. Hij sluit de bus rondom goed af. Als hij ongeveer een kwartier later, dus rond kwart voor elf, bij zijn bestelbus terugkomt, ziet hij dat de bus niet meer is vergrendeld en dat zijn tas uit de bus is gestolen. Hij ziet lichte braakschade aan de bus. In de tas zaten persoonlijke spullen, maar ook zijn bankpas. Hij belt zijn bank om de bankpas te laten blokkeren. Dan blijkt dat er net daarvoor al twee keer voor meerdere honderden euro’s met de gestolen bankpas bij een geldautomaat aan de Amsterdamsestraatweg in Utrecht is gepind. Het slachtoffer heeft geen idee hoe de pinner aan zijn pincode is gekomen.

De pinner blijkt door een bewakingscamera bij de geldautomaat aan de Amsterdamsestraatweg te zijn vastgelegd. Hij doet weliswaar zijn best om zijn gezicht af te dekken, maar er komt toch een zeer herkenbaar deel van zijn gezicht in beeld. Wie herkent deze pinnende verdachte, die met een net bij een autokraak gestolen bankpas pint?

De man heeft een donkergetinte huidskleur, een normaal postuur, is rond de 1.70 tot 1.75 meter lang, is rond de 40-45 jaar, heeft een langwerpig gezicht en een donkere snor. Hij draagt een donkere jas met capuchon, een donkere muts met aan de voorkant een rood logo of rode print, een grijze spijkerbroek en blauwe Nike sneakers.

Wie herkent deze pinnende verdachte, die met een gestolen bankpas pint?