UTRECHT - Op maandag 29 maart werd een Utrechts echtpaar het slachtoffer van een babbeltruc. Toen de vermeende daders waren vertrokken kwam het echtpaar erachter dat ze bestolen waren van waardevolle sieraden en een geldbedrag.


Toen op maandag 29 maart omstreeks 16.00 uur de telefoon ging nam een van de slachtoffers op. De persoon die belde deed zich voor als een medewerkster van de gemeente en vertelde dat de waterleidingen mogelijk gif zouden kunnen bevatten. De medewerkster vroeg of zij mocht langskomen.

Vijf minuten later werd er bij het Utrechtse echtpaar, een 71-jarige vrouw en een 79-jarige man, aan de Zamenhofdreef aangebeld. Twee personen – een man en een vrouw – stonden voor de deur. Het slachtoffer liet beide personen binnen, die direct de woning inliepen en deze bekeken. Even later liepen ze de keuken in om de kraan te bekijken. De slachtoffers volgden en een van de twee personen sloot vervolgens de deur. Slachtoffers en daders stonden nu allemaal in de keuken met gesloten deur. Doordat de kraan hard openstond, kon het echtpaar niet horen wat er zich in de rest van de woning afspeelde.

Even later verklaarde het duo voldoende te hebben gezien en verliet snel de woning. In de nacht van 30 maart ontdekte een van de slachtoffers dat waardevolle sieraden en een groot geldbedrag waren verdwenen.

Signalementen
De mannelijke verdachte die aanbelden is ongeveer 27 jaar oud, heeft een normaal postuur en is ongeveer 1.83m lang. Hij heeft een licht getinte huidskleur, blond haar en droeg een zwart mondkapje, witte handschoenen en donkere kleding.

De vrouwelijke verdachte is tussen de 24 en 25 jaar oud, heeft een normaal postuur en is ongeveer 1.65m lang. Ze heeft een licht getinte huidskleur en lang zwart haar. Ze droeg een zwarte strakke rok, een trui met blauw-witte strepen en een zwart mondkapje. Ook zij droeg witte handschoenen.

Wie is getuige geweest dat de man en de vrouw en/of de twee vrouwen de woning binnen zijn gegaan of daar weer naar buiten liepen?

Wie heeft de twee vrouwen op of in de omgeving van de Zamenhofdreef met de kluis onder een bruine doek zien lopen en hen mogelijk in een auto zien stappen?

Wie heeft het viertal op of in de omgeving van de Zamenhofdreef gezien?

Wie heeft op de Zamenhofdreef een videodeurbel of camera waarop de verdachten op maandagmiddag 29 maart tussen 15.45 uur en 16.45 uur zijn vastgelegd?

Wie weet wie de vier mogelijk zijn?