UTRECHT - De recherche zoekt getuigen in het onderzoek naar een verdacht pakket dat vrijdagochtend 19 mei is aangetroffen voor een pand aan de Amsterdamsestraatweg in Utrecht. Iets gezien? Meld het direct!


Rond 05.30 uur ’s ochtends kwam een melding binnen dat er een verdacht pakketje bij de deur van een beautysalon lag. De gealarmeerde politie schakelden een explosievenspecialist in en er werd een ruime straal rond de locatie afgezet. De woning boven de beautysalon werd ontruimd en de bewoner kon even later weer terug keren. De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) heeft het verdachte pakket onderzocht en verwijderd en zal het op een veilige locatie tot ontploffing brengen. Rond 09.00 uur werd de straat weer vrijgegeven.

Onderzoek gestart
De politie is direct een onderzoek gestart naar de achtergrond van deze vondst. Er wordt buurtonderzoek verricht en camerabeelden nagelopen om te achterhalen hoe en door wie het pakket daar, vermoedelijk in de nacht, is achtergelaten. Daarnaast wordt onderzocht of er een verband is met eerdere incidenten. Forensisch onderzoek moet uitwijzen of er sprake was van werkbare stoffen en daadwerkelijk explosiegevaar.

Getuigen gezocht
Heeft u iets gezien of gehoord? Of heeft u camerabeelden (denk ook aan dashcambeelden of videodeurbelbeelden) die van pas kunnen komen in het onderzoek? Neem dan contact op met de politie via telefoonnummer 0900-8844 of anoniem via 0800-7000 of meldmisdaadanoniem.nl. Ook kunt u uw tips en beeldmateriaal toesturen via het tipformulier. Specifiek zijn wij op zoek naar personen die in de omgeving wonen of aanwezig waren tussen donderdagavond 18 mei 18:00 uur en vrijdagochtend 19 mei 06:00 uur.