UTRECHT - Maandag 1 januari reden agenten rond 01:15u op de Tigrisdreef in de wijk Overvecht in Utrecht. Als ze een groep van 30 man passeren, worden zij belaagd met zwaar vuurwerk. Het dienstvoertuig raakte beschadigd waardoor die niet meer bruikbaar was. Wie gooide het vuurwerk? Wie heeft er beelden van deze nacht?

Oud&Nieuw werd volop gevierd. Op de meeste plekken werd het in een gezellige sfeer gevierd, maar op sommige plekken was dat helaas niet zo. Op de Tigrisdreef werden onder andere ruiten van bushokjes vernield en werden collega’s tijdens het voorbij rijden belaagd met vuurwerk. Het gaat mis als agenten via de Ankaradreef de Tigrisdreef opdraaien.

Politiewagen vernield door zwaar vuurwerk
Agenten passeerden een groep van ongeveer 30 personen, waarna ze een enorm harde knal hoorden. De agenten stapten uit en zagen dat hun voertuig was vernield. Gelukkig bleven deze collega’s ongedeerd, maar het voertuig was er minder aan toe. Enkele ruiten waren eruit gesprongen en onder andere het zwaailicht op het dak raakte beschadigd.

Onacceptabel en gevaarlijk
Gelukkig kwamen de agenten in het voertuig met de schrik vrij. Maar het had anders kunnen verlopen. Het glas had hen kunnen raken of ze hadden bijvoorbeeld door de harde knal blijvende gehoorschade op kunnen lopen. Het voertuig is tijdelijk niet inzetbaar geweest wat grote consequenties had. Als iedere seconde namelijk telt om een leven te redden, wil je zo snel mogelijk hulpverlenen. Maar dat begint natuurlijk bij een beschikbaar voertuig. Deze auto was dus tijdelijk niet inzetbaar en betekende dat het dus niet kon worden gebruikt toen het écht nodig was om een leven te redden.

Groep van 30. Iemand moet meer weten
De groep bestond uit ongeveer dertig personen. Wij willen graag weten wie het vuurwerk heeft afgestoken. Heeft u meer informatie? Deel die dan met ons. Heeft u beelden? Dan ontvangen wij die ook graag. U kunt uw informatie doorbellen via 0900-8844 of helemaal anoniem (gratis) via 0800-7000. Ook kunt u door hier te klikken uw informatie online anoniem doorgeven. Als laatst kunt u ook onderstaand tipformulier gebruiken.