AMERSFOORT - Donderdag 11 november vond er een grootschalige ondermijningsactie plaats in samenwerking met de Landelijke Eenheid, het Verkeershandhavingsteam, de Douane, Koninklijke Marechaussee en het UWV. De actie was gericht op het tegengaan van ondermijnende criminaliteit op de weg.

Integrale samenwerking
Om deze actie mogelijk te maken heeft de politie samenwerkingen opgezet met interne en externe partners. Dit heeft geresulteerd een goed afgestemde samenwerking. Dankzij het ANPR, automatische kentekenplaatherkenning, konden verschillende voertuigen en inzittende gecontroleerd worden. Onder andere voertuigen met inzittenden die verdacht werden van woning- en auto-inbraken zijn aan een grondige inspectie onderworpen. Daarnaast is een verdachte aangehouden op verdenking van de handel in verdovende middelen. Ook is een verdachte aangehouden voor het rijden onder invloed van drugs.1000 bekeuringen

Verder zijn er meerdere bekeuringen uitgeschreven voor snelheid, in totaal gaat het om meer dan duizend bekeuringen. Daarnaast zijn er voor het vasthouden van een telefoon tijdens het rijden, door rood licht rijden, zonder gordel rijden bekeuringen uitgedeeld.

Signaal
Met deze actie geeft de politie het signaal af dat de bestrijding van ondermijning (op de weg) een van de prioriteiten is om voor een betere samenleving te zorgen. Acties zoals deze waarbij duurzame samenwerkingen met interne en externe partners worden aangegaan zullen in de toekomst vaker plaatsvinden.