UTRECHT - Donderdag 8 september werden op verschillende plaatsen in Utrecht meerdere pakketten harddrugs in beslag genomen. Twee verdachten werden aangehouden.


De forensische opsporing onderzoekt om welke drugs het precies gaat en hoeveel er aangetroffen is. Vanwege het onderzoeksbelang kunnen we niet melden om welke locaties het gaat.

Met deze vondst is er weer een grote hoeveelheid harddrugs uit het circuit gehaald. Drugs zorgen voor criminele aanwas, geweld en voor ondermijnende criminaliteit.

De regio Midden-Nederland staat bekend als een centrum van de internationale cocaïnehandel. Een handel waar gigantische geldbedragen in omgaan. De cocaïnehandel ontwricht wijken, gezinnen en buurten. Onze grootste zorg is dat in kwetsbare wijken jonge jongens het grote geld van de criminaliteit in worden gezogen.

Drugsoverlast? Meld dealen!


Hulp van bewoners en ondernemers in de strijd tegen drugs is hierbij van grote waarde. Wie vermoedens heeft van de handel of productie van drugs kan dit melden bij de politie via 0900 – 8844, onderstaand tipformulier, anoniem via 0800–7000 of via het aanspreken van de wijkagent.

De politie zet het onderzoek voort.