Aan de Spinozaweg in Utrecht is zondagavond 26 april iets na 20.00 uur een voetganger aangereden door een automobilist. De 30-jarige voetganger uit Utrecht, die bij een kruising de weg overstak, overleefde het ongeval niet. De automobilist ging er na de aanrijding vandoor. Later op de avond kon één verdachte worden aangehouden. De politie zoekt nog naar een tweede persoon en vraagt getuigen zich te melden. In het bijzonder wil de politie weten of mensen de auto in de uren vóór het ongeval hebben gezien of dat de auto mogelijk is vastgelegd op beelden.

Iets na 20.00 uur werd de politie gebeld over het ongeval aan de Spinozaweg. Toen agenten arriveerden was direct duidelijk dat het ernstig was. Medische hulp aan het 30-jarige slachtoffer mocht niet meer baten.

Onderzoek
Volgens getuigen was bij het ongeval een zwarte Skoda Fabia betrokken. Onmiddellijk werd een zoekactie naar deze auto ingesteld. Niet veel later werd de auto aangetroffen aan de Johan Wagenaarkade. Getuigen hadden de twee inzittenden zien wegrennen. Het ging om twee personen, beiden met een petje op, met een licht getinte huidskleur en beiden met broeken met bleekvlekken. Eén van de twee had een knotje uit zijn pet steken. Naar deze twee verdachten werd direct verder onderzoek ingesteld.

Aanhouding
Vlak voor middernacht meldde zich een man op het bureau. Hij gaf aan dat hij betrokken was geweest bij het ongeval. Daarop is de man aangehouden. Naar de tweede inzittende van de auto wordt nog gezocht.

Beelden en getuigen
De politie komt graag in contact met meer mensen die het ongeluk hebben gezien of gefilmd. Ook wil de politie in kaart brengen waar de auto voorafgaand aan het ongeval is geweest. Mogelijk heeft de auto eerder rondgereden door de wijken Overvecht en Ondiep. Mochten getuigen daar iets hebben gezien of mochten mensen het vermoeden hebben dat de auto op camerabeelden is vastgelegd dan worden zij gevraagd zich te melden. Dat kan via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.